Átállás a kondenzációs kazánraA kondenzációs kazánok cseréjét olyan szerelő végezheti el, akinek van egyszerűsített gázkészülék cserére engedélye.

A szerelőnek jelentenie kell a gázszolgáltató felé, hogy készülékcserét hajtottak végre, valamint, hogy az új készülék mindenben megfelel az előírásoknak. Mindenképpen tájékozódjunk, mielőtt kondenzációs kazánt cserélnénk.

Rengetek fajta készülékekből választhatunk. Mindenképpen kérjük ki a véleményét annak a szakembernek, akivel szeretnénk beköttetni a kazánt. Vele pontosíthatjuk az elképzeléseinket. A kazáncsere szempontjából mindegy, hogy csak fűtőkazánról, vagy vízmelegítős, esetleg vízátfolyós kondenzációs kazánt választunk. Engedélyköteles mindegyik bekötése és nem jelent plusz költséget.

Olyan nincs, hogy egy meglévő kazánt azért kell cserélni, mert már régi. Addig lehet használni ezeket a berendezéseket, amíg meg nem hibásodnak és a javításuk már nem éri meg. Viszont ha elromlanak, akkor csak új készüléket lehet beszerelni. Létezik egy nagyobb kiadás is ha kondenzációs kazánt cserélünk.

A kémény

Amíg a régi rendszerrel fűtünk nem szükséges, de ha újat szeretnénk, számolnunk kell sajnos, hogy az új kazánhoz új kéménynek is kell lennie, vagyis csak átmenetileg lehet megspórolni a kb. 400 ezer forintos kiadást.

Az adminisztrációval együtt nagyjából egy hétig is eltarthat egy ilyen művelet. Jelenleg a zárt égésterű, turbós kazánok cseréléséhez a „BIASI TURBO” nevű kondenzációs ErP kazán az egyetlen olyan berendezés, amely kéménycsere nélkül felszerelhető, de most már több gyártó is készül hasonló termékekkel, úgyhogy lesz választék.

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!