Ne hanyagolja el klímája karbantartását!A klímaváltozás jeleit nemcsak a híradókban követhetjük a világszerte tomboló szélsőséges viharokról vagy épp extrém szárazsáságról szóló riportokon keresztül, hanem saját bőrünkön is érezhetjük. Az enyhe telek és az egyre forróbb nyarak már szinte megszokottá váltak az elmúlt 10-15 évben. Utóbbi különösen nagy problémát jelent, hiszen hőségben az ember nem tud koncentrálni, sem pihenni, a forróság ráadásul veszélyezteti az egészségünket is. Nem meglepő módon emiatt egyre többen jutnak arra az elhatározásra, hogy klímakészüléket szereltetnek otthonukba.

A klímák ma már olyan modernek, hogy a fogyasztásuk szinte meg sem látszik a villanyszámlán. A legelterjedtebbek a split klímák, amelyeknél van egy kültéri és egy külön beltéri egység. Ezt leginkább a zajszint csökkentéséért alakították ki, a kültéri egységben kapott helyet ugyanis a kompresszor, ami a leghangosabb része a klímának. Sőt, ennek a megoldásnak köszönhetően a működés során felszabaduló hővel sem kerülünk kapcsolatba a lakásban.

A készülékek megfelelő karbantartás mellett
15-20 évig is tökéletesen működnek.

A karbantartást évente 1 vagy 2 alkalommal elegendő elvégezni, a gyártó ezt általában kötelezően előírja a garancia érvényessége miatt. A művelet tehát több szempontból is az Ön igényeit szolgálja, hogy minél tovább élvezhesse a klíma által nyújtott kényelmet, továbbá megelőzze a betegségek kialakulását.

Mikorra érdemes a klíma karbantartását időzíteni? Leginkább tavaszra vagy nyár elejére, az első indítást megelőzően. Mindenképp szakemberre bízza a feladatot, például az Ódor Klíma csapatára! A klíma karbantartás Keszthely és Hévíz környékén velünk gyors és megbízható. Kollégánk a klíma nyári bekapcsolása előtt ellenőrzi a hűtőközeg meglétét, a kompresszor, hűtőkör állapotát, az elektromos csatlakozásokat, cseppvíz rendszer működését. Emellett a beltéri egység fertőtlenítése is fontos feladata, hiszen az elszaporodó gombák és baktériumok légúti fertőzésekhez, allergiához vezethetnek. Ha valaki arra panaszkodik, hogy a klíma „megbetegíti”, valószínűleg nem megfelelően tisztított készülék légterében tartózkodik.

Profi klímaszerelés Hévizen, Keszthelyen az Ódor Klímával! Keressen minket még a nyári szezon előtt, hogy készüléke egészségesen és problémamentesen hűtsön!

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!