Mit mellőzünk a szakmai önéletrajz szerkesztésénél?Bizonyára tapasztaltuk a környezetünkben, hogy többen úgy gondolják, inkább kimennek külföldre dolgozni, mintsem hogy az országban maradjon fele annyi fizetésért. Ez a döntés nem feltétlen családbarát, mert egyedülállóként kevés gondolkodás után úgy dönt az ember, hogy vágjunk bele, próba szerencse.

Igen ám, de ha itthon vár a párod esetleg gyermekeid, akkor igen nehéz józanul gondolkodni. Teljesen mindegy, hogy melyik országban szeretnél pénzt keresni, mert mindennek az alapja a szakmai önéletrajz benyújtása, amit odafigyeléssel kellő időt ráfordítva írjuk meg.

A más országokat megcélzó szakmai önéletrajzban egész kicsit el kell térnünk a szokásostól.

Például nem kell képet csatolnunk magunkról, hacsak a munkaadó nem ragaszkodik hozzá. A végzettség és tanulmányok szakaszában először az utoljára végzett iskolát, majd időrendben visszafelé írjuk. Létezik olyan megoldás is, ami miatt érdemes a telefonszámunkat beleírni, mert van, aki ezen keresztül interjúztat, miután a szakmai önéletrajz felkeltette érdeklődését.

A külföldiek nagyobb hangsúlyt fektetnek az egyéb, azaz hobbi bekezdésre, mint a magyarok. A helyi nyelv alapszintű ismerete nélkül nem ajánlatos kimenni. Az oldalunk áttekintésével ezen felül számos tanácsot talál, hogy mit kell vagy mit mellőzünk a szakmai önéletrajz szerkesztésénél.

Nálunk akár munkát is találhat, mert néhány kattintással regisztrálhatja magát. Érdemes rövid időn belül hozni egy döntést és megadni magának az esélyt a jobb élethez, mert fontos, hogy jól érezze magát munkahelyén.

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!
De akár azonnal is beszélhetsz szakembereinkkel a +36 20 435 0108-as telefonszámon.
Vagy online Skype: Niquistcorp