Látogass el Európa egyik legizgalmasabb városába!Barcelona egy rendkívül gyönyörű, érdekes és izgalmas város, aminek figyelemreméltó történelme ellenére legfőbb vonzereje modernségében áll. Barcelona Katalónia fővárosa, egyben Spanyolország második legnagyobb városa, és bár maga a város sokkal régebbi, mint maga Spanyolország, vagy akár Katalónia, ma a modern várostervezés iskolapéldájaként ismert.

Még az ókorban, időszámításunk előtt 218-ban alapította Hamilkar Barkasz karthágói hadvezér Barcino néven. A történelem folyamán a település számos alkalommal cserélt gazdát, így számos alkalommal rombolták le és építették újjá is. A karthágói város néhány évtized után a rómaiak birtokába került, majd a nyugati gótok vették át felette az uralmat, majd a mórok időszaka következett. Legismertebb látványosságai azonban a huszadik századi avantgarde művészet remekművei.

Ezek közül minden értelemben kiemelkedik a La Sagrada Familia, vagyis A Szent Család Temploma. Közel 140 évvel ezelőtt kezdték építeni, és várhatóan a 2030-as években készül el. Megépülésekor Barcelona legmagasabb épülete lesz, és egyúttal a világ legmagasabb temploma, a maga 172.5 méteres magasságával. Amikor a rendkívül hosszú építési időről kérdezték, tervezője, Antoni Plàcid Gaudí i Cornet állítólag csak annyit mondott, hogy „az ügyfelem nem siet”. A templom egész Spanyolország leglátogatottabb turisztikai látványossága, jelenleg évente hárommillió turista keresi fel.

A város másik híres látványossága ugyancsak Antoni Gaudí nevéhez fűződik. A Güell park 1900 és 1914 között épült, és egy rendkívül extravagáns luxus lakóparknak szánta tervezője, azonban mivel nem akadt fizetőképes kereslet, csupán két ház épült meg, az egyikben maga Antoni Gaudí élt a családjával. Ma az UNESCO Világörökség része, és Gaudí múzeuma is itt működik.

Barcelona népszerűbb látványosságait a nyári hónapokban jellemzően óriási tömeg veszi körül, így ha lehetséges, mindenképpen érdemes előre jegyet foglalni, vagy már reggel, korán megérkezni.

Barcelona városlátogatás szempontjából ideális célpont a tavaszi vagy őszi hónapokban is, mivel a tengerparti, mediterrán klíma miatt az év nagy részében kellemes az idő. Te se hagyd ki Barcelona építészeti csodáit, gasztronómiáját, kék tengerét és homokos tengerpartját! A Challenge Hungary segítségével kedvezményes áron részese lehetsz egy mesés utazásnak.

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!