Felújítandó felnijeiről is gondoskodik a Rapidmetal!A Rapidmetal mobil homokszórással foglalkozik; száraz és vízbázisú homokfúvó berendezéssel is rendelkezünk, hogy minden esetben a kezelendő felületnek ideális módszert használhassuk.

A két technológia közötti legmarkánsabb különbség, hogy a vizes homokfúvás alkalmazásakor nem csupán sűrített levegő és szemcsék keveréke hagyja el a szórófejet, hanem víz, és ha szükséges, hűtőfolyadék is.

Mindkét technológiának megvannak a maga előnyei, a vizes módszer például környezetbarátabbnak számít, nincs szálló por és a hűtőfolyadéknak köszönhetően nem kell tartani a hő miatti deformációtól sem.

Bár a köznyelvben homokszórás vagy homokfúvás néven ismert, a pontos megnevezés ma már a szemcseszórás lenne, mivel a szóróanyag már nem egyszerű homok, hanem olyan mesterséges anyagok, mint a réz salak, fémszemcsék, szódabikarbóna, szén-salak (coal-slag) vagy üveggyöngy, esetleg természetes alapú anyagok, péládul csonthéjas gyümölcsmag-zúzalék vagy bazaltzúzalák. Leggyakrabban olyan fémfelületeket tisztítunk meg a nem kívánt festék- vagy rozsdarétegtől, mint csövek, tartályok, hajótestek, karosszériák, alvázak, kapuk vagy nehézgépek.

Gyakori munkánk még a felni tisztítás is. Az acélfelnik szemcseszórása sem a legegyszerűbb feladat, de a könnyűfémből készült felni tisztítás számít igazán trükkös feladatnak, mivel ezek a felnik gyakran igazán bonyolult mintázatúak, amiért a munka időigényes, ráadásul az alumínium puha fém, amit nagyon könnyű tönkretenni, ha nem ideális a szóróanyag vagy a nyomás.Hívjon minket bárhol az országban, azonban ha a szemcseszórás a saját telephelyünkön történik, áraink még barátságosabbak!

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!
De akár azonnal is beszélhetsz szakembereinkkel a +36 20 435 0108-as telefonszámon.
Vagy online Skype: Niquistcorp