Felmondás elegánsan, korrekt módonMonster segít eligazodni a munka világában.

A monster.hu online toborzó- és karrierweboldal nem csak álláshirdetésekkel és óriási önéletrajz-adatbázissal szolgál, hanem tanácsokkal és hasznos információkkal a munkajog alapjairól. Olyan helyzetekre is kapsz tippeket, mint például egy állásinterjú, bértárgyalás, elbocsátás vagy felmondás.

Utóbbira különösen fontos a felkészülés, amihez a Monster is ad tanácsokat.

A hatályos jogszabályok szerint a felmondás csak írásban érvényes.

Előtte azonban mindenképpen időpontot kell kérni a vezetőtől és személyesen közölni vele a döntésünket. Ha le kell dolgoznunk a felmondási időt, az alatt is legyünk együttműködőek, készséggel tanítsuk be utódunkat. Ne szidjuk a munkahelyet sem a betanuló, sem a régi kollégák előtt!

Ne hencegjünk a leendő új munkahelyünkkel és ne emlegessük fél óránként, hogy úgyis elmegyünk innen. Nagyon fontos a személyes hitelességünk megőrzése. Senkitől ne váljunk el haraggal, a régi munkatársakkal őrizzük meg a jó viszonyt a felmondás után is, hiszen ők kapcsolati hálónk részei maradnak, esetleg a későbbiekben szükség lehet referenciaszemélyekre.

Pozitívum lehet még, ha távozáskor pár szóban köszönetet mondunk a lehetőségért és megszerzett tudásért, azonban ha egyáltalán nem volt ilyen, ezt inkább érdemes elhagyni, mert mesterkéltnek hat.

Kérdésed van? SEGÍTÜNK!

Űrlapunk kitöltése után 24 órán belül felkeresünk!
De akár azonnal is beszélhetsz szakembereinkkel a +36 20 435 0108-as telefonszámon.
Vagy online Skype: Niquistcorp